Praznični december v družini alergikov

Podelite zapis med prijatelje ...

Štiri leta nazaj se je moj svet začel noro vrteti. Par dni preden je Aljaž dopolnil 2 meseca, sta se mu pojavila alergija in atopični dermatitis. Koža je bila katastrofalna, noge, roke, lička, glava, lasišče… Pol leta sem ga lahko lupčkala le po trebuščku, vse ostalo ga je srbelo, bolelo in koža je bila občutljiva. Neprespane noči so bile najmanj, kar me je skrbelo. Od takrat naprej se naše življenje vrti v krogu alergij, atopijskega dermatitisa, hrane, imunskega sistema in omejitev.

Postala sem močnejša, ponoči se izobražujem in iščem načine, kako obvladovati alergije, kako nadomestiti alergene, kako normalno živeti in uživati v svetu alergij. Aljaževa občutljiva koža ne prenese umetnih materialov, poliestra, pliša in agresivnih barvil. Zato sem se zadnje leto veliko ukvarjala z materiali in iskala kvalitetne obleke. Letos sem stopila stopničko višje, se podala na poslovno pot in dejansko začela ustvarjati stvari za Aljaževo občutljivo kožo. Stvari, o katerih sem štiri leta sanjala in oblikovala. Otroške bambusove nogavičke, bambusove bagi kape, tulčke in še nekaj stvari je v utvarjanju…..

DECEMBRA SE PA JAZ USTAVIM.

To je čas, ko pospravim, če je še kaj za pospravit, za nazaj, po hiši in v glavi. Čas, ko umirim misli, umirim sebe, naredim bilanco tekočega leta in plan za naslednje leto.

Trgovski centri in trgovine so zame že dolgo izguba časa, podpiram lokalne podjetnike in skoraj vsa darila kupim lokalno in slovensko.

SEM KOT NARAVA, KI POZIMI POČIVA.

Decembrski stres smo pri nas zamenjali za igriv in pravljično ustvarjalni december. Pečemo, se igramo, plešemo, čaramo, smo skupaj in si nabiramo moči. Kaja in Aljaž uživata in jaz z njima. Že štiri let si decembra nabiram moč in energijo za preostanek leta.

In že 4 leta mi uspe skoraj vse, kar si dam v glavo. Vse je samo v pogledu, kako gledamo na stvari in na svet.  Ali bomo vedno žrtve zunanjega sveta ali pa bomo obrnili pogled na pozitivno.

Sami se moramo odločiti, da ne bomo več žrtve in vzamemo moč nazaj v svoje roke. Jaz sem se odločila že dolgo nazaj, sem in ostajam pozitivna, optimist, sem tista, ki vedno vidi luč na koncu tunela. Moji dnevi so vedno polni barve in mavrice. Alergija in vse, kar spada zraven, je naš način življenja in v življenju, ki je naše, živimo in uživamo.

Čaroben december je zato pri nas vsak dan. Uživajte na vaši poti, ki je samo vaša in bo točno taka, kot si jo boste SAMI ustvarili.

ČAROBEN DECEMBER ŽELIM VSEM.

Oglej si še druge zapise