Naša zgodba

Sem Barbara, mamica 2 alergikov in atopikov. Naša pot po svetu alergij se je začela pred 8 leti pri hčerki Kaji in se še kar nadaljuje, celo stopnjuje, s sinčkom Aljažem.

Pri hčerki sem se še lovila, ko pa je sinček pred 4 leti dobil diagnozo alergije, pa sem na tem področju naredila vse, kar je bilo v moči, da bi jima čim bolj pomagala.

Jok in nemoč sem zamenjala za znanje
nasa-zgodba-barbara-bubnic-mali-alergiki-1

Ponoči sem se izobraževala, se učila, podnevi pa moje znanje uporabljala in testirala v praksi. Aljaža sem dojila, zato sem začela pisati in si zapisovati vse, kar sem pojedla ter kdaj in kakšna je bila alergijska reakcija. Do njegovega 5 meseca sem z dnevnikom prehrane ugotovila prav vse Aljaževe alergije. Dojenčke do prvega leta testirajo na mleko, jajca in pšenico. Ker pa sem v alergološko ambulanto prišla s svojimi zapiski in sumi na dodatne alergene, ki sem jih ugotovila z dnevnikom prehrane, so ga testirali tudi na te. Alergološki test je potrdil vse ugotovljene alergene. Aljaž je od 5 meseca dalje potrjeno alergičen na mleko in mlečne izdelke, jajca, vse oreščke in sezam.

To je bila tudi zame potrditev, da sem bila na pravi poti. Mama je namreč tista, ki lahko v osnovi ugotovi vse alergije, je navadno prva prisotna ob alergijskih reakcijah.

Mamina intuicija je tista, zaradi katere veš, da je z otrokom nekaj narobe ali da nekaj delaš prav
  • Praskanje
  • Neprespane noči
  • Močne alergijske reakcije
  • Atopični dermatitis
  • Moja nemoč in jok
  • Odkrivanje primerne prehrane za hudega alergika

Vse te stopničke na naši poti so me utrdile, mi dale veliko znanja ter zaupanja v moje in otrokovo telo.

Nimam čudežne palčke, še vedno imamo alergijske reakcije. Tudi zdaj alergij ne ugotovim čez noč, vendar vem, kako reagirati, kaj dodati in kaj odvzeti iz otrokove prehrane, da se telo pomiri, in da se po alergijski reakciji imunski sistem hitro spet vzpostavi.

Nisem alergolog, nisem nutricionist ali dermatolog, sem MAMA, ki 24 ur na dan, 365 dni v letu, že 8 let živim, diham, hodim, včasih tečem in tudi samo stojim na naši poti alergij in atopijskega dermatitisa.

spoznajte-me-barbara-bubnic-malialergiki

Zaradi mojih dveh alergikov so se naša in predvsem moje življenje spremenila. Vendar na bolje in zato želim to deliti z vami. Ko boste spremljali moj blog, boste več izvedeli o naši družini in potovanju, ki ga nadaljujemo. Komaj čakam, da ga delim z vami in upam, da vas bo spodbudilo, vas podprlo in vam dalo upanje, ko se soočate z alergijami in atopijskim dermatitisom, zdravjem in življenjskim slogom.

Vedite, do tukaj nismo prispeli čez noč, smo pa prispeli in uspeli tudi vi boste.
Barbara, kreatorka malialergiki.com

Z veseljem vam pomagam na poti premagovanja izzivov z alergijami

Poiščite recepte, s katerimi bodo vaši sončki jedli zdravo in predvsem varno. Ali pa preberite kakšnega od mojih zapisov, ki so nastali v letih borbe.